Aquesta recepta és de les de sempre, passi el què passi es continua fent i menjant!
Ingredients:
1 ceba grossa.
1 pastanaga
4 dents d'all
3 tomàquets madurs
2 patates
500 gr de llenties
3/4 litre d'aigua
1 os de pernil
3 salsitxes
1 xoricet o xistorra
1 tall de tocino (cansalada)
1 fulla de llorer
Sal
Pebre
Pebre vemell ( pimentón de la vera és el que faig servir jo ).
Procediment:
Primer pas coure les llenties amb l'os de pernil, amb olla convencional o olla expres, jo la faig amb olla convecional ja que queden més gustoses i es queden al punt.
Seguidament possem en una paella oli, i la ceba fins què es vagi "pochant", incorporarem la pastanaga tallada a rodanxes y finalment el tomàquet previament ratllat.
Quan quedi homogeni tirarem el pebre vermell una cullerada sopera i remanarem.
Incorporarem les llenties que ja estaran cuites i els alls sencers.
Remanarem per que es barregin tots els ingredients, i afegirem la fulla de llorer, probarem de sal i retificarem.
Si hos agraden caldoses afegiu una miqueta d'aigua i que segueixi bullint .
Aques és el moment per tirar les patates trossejades.
Finalment posarem les salsitxes i el xoriço i el tocino talladet y farem coure una mitja horeta mes.
Llest per servir!

Hola! He seguit la vostra recepta i la veritat és que m'han quedat de fàbula per ser la primera vegada que faig llenties ;)
ResponderEliminarVolia agrair-vos-ho i de pas, demanar-vos que repasseu les entrades per evitar algunes faltes típiques com la "y" en comptes d'"i" o el pronom "us", que no "hos". Potser pensaràs que sóc una mica repel·lent, però és que sincerament hi ha faltes que fan mal a l'ànima quan les veig i si puc ajudar a que junts cuidem la nostra llengua, em dono per satisfeta.
Que passeu una bona tarda!
I gràcies per la recepta ;)