Hola bon día aquesta recepta de bunyols de la iaia, la va començar fent la meva besàvia i ha anat passant de generació a generació fins arribar a les meves mans. Deu ser per algo no?
Ingredients:
per a la massa:
- 200gr de farina
- 100gr de sucre
- 1 cullaradeta de llevat (jo faig servir marca Royal, és el que millor em va).
- la ratlladura d'una llimona o taronja el qè agradi mes
- 1/4 de litre de llet
Després necessitarem 3 cullarades més de sucre per a decorar.
1- Es bat l'ou ben batut.
2- S'afageig el sucre i es continúa batent.
3- S'afageig la llet.
4- La ratlladura de la llimona
5- Finalment incorporarem la farina poquet a poquet perquè no hi quedin grumolls.
6- Junt amb la farina i posarem la cullaradeta de llevat.
Un cop tinguem preparada la massa posarem una paella amb oli vent calentó.
Podrem comprobar quan està al punt si hi tirem una goteta de la massa i es dóna la volta sol.
Agafem una cullera de sopa i nirem tirant culleradetes veurem que enseguida es tornen rossos doncs els girarem i farem el mateix procés.
Al acabar els posarem amb paper de cuina per treure l'oli restant y hi afegirem sucre per sobre.
Fàcil, Ràpid, i bonssim! Si no doncs, per què hos creieu que te tants anys aquesta recepta?
Espero que hos hagin agradat!, nosaltres ens els menjarem aquesta tarda amb xocolata desfeta!
Bon profit!
Marc i Laia

són molt semblans a els que fa la meva iaia :)
ResponderEliminarun dia en fare
Un petonet! i continueu amb el blog!