sábado, 8 de octubre de 2011

Lioneses amb nata

És el primer cop que les faig, més endevant quedaran millor, però de moment no estan gens malament.

Ingredients per a les lioneses:

-1/4 L. Aigua
- 4 Ous
- 125 gr farina
- 80 gr de mantega
- 1 culleradeta de sal
- 15 gr sucre

Ingredients nata:

- 1 tetrabrick de nata per montar
- 1 cullerada sopera de sucre

Primerament agafem la nata la possem en un bol, afegim el sucre y amb l'ajuda del batedor elèctric amb barilles nem montant la nata uns 5 minuts. Quan sigui llesta la reservem a la nevera.

Seguim amb la pasta de les lioneses.
Posem en una olla l'aigua, la sal, el sucre i la mantega fins que bulli.
Després retirarem del foc i hi afegirem la farina remenant enèrgicament fins que la massa es desprengui de les parets de l'olla.
Incorporem els ous d'un en un fins que quedi homogèni.

Agafem una màniga pastissera, i si no en teniu anirà bé una cullera de sopa, i anem possant montonets a la placa de forn previament envernissada amb mantega o bé utilitzeu un paper de forn.

A 200 graus de tempeatura durant 15 minuts.
Retirem i deixem refredar, veurem com tot el que havien pujat tornen a baixar és normal.

Obrirem una per una les lioneses a lo llarg i hi possarem nata a dintre.

Hi podem possar xocolata per sobre.



1 comentario:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

calendario